Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

18 Eylül 2009 Cuma

Analı Kızlı



Dün, Bügün, Yarın
Yaşayan ve Yaşatılan Kültürler
Yaşamak İçin, Yaşatmak Lazım

15 Eylül 2009 Salı

Peynirli Yufka Böreği


Posted by PicasaKullanacağımız iki yufka bütün yufkayı yayın .Üstüne daha evvelden hazırladığınız
-yoğurt, yağ, yumurta karışımı sürün.
Bir yufka daha yayın. üzerine yoğurt karışımını sürün
-İçine koyacağınız peyniri maydonoz istediğiniz baharatları karıştırın.
-Karışımını  yufkanın içine yayın, iki yanlardan yufkayı ortada birleştirin.
Yufkanın üzerini yağlayın. Diğer uclarıda birleştirerek ters çevirerek tepsiye koyun.
Yufkaları yapacağınız tepsiye yayarak tepsinin büyüklüğüne göre daha kolay katlayabilirsiniz

10 Eylül 2009 Perşembe

Mayalı Tepsi Böreği





3 adet soğanı ince ince kıyın. Tavaya atın bir iki dakika kavurun.Yarım kilo kıymayı içine katın kıyma suyunu çekene kadar kavurun içine bir çay bardağı yıkanmış pirinci ilave edin. İstediğiniz baharatları ilave edin. Maydonoz, çok az da dere otu katın.Ocakdan indirin. Bir kenarda dursun.
İster kendiniz mayalayın, isterseniz fırından alacağınız ekmek hamuruna bir yumurta biraz tereyağ yedirerek yoğurun. Hamuru ikiye bölün.yarısını tepsiye döşeyin. Hazırlanan iç malzemeyi koyun. Üstüne hamurun diğer yarısını serin, yarım saat bir yerde dinlendirin. Üstüne yumurta pekmez su karışımını sürün.200 derece fırına verin. Afiyet olsun.

Közlenmiş Patlıcan karnıyarık

Posted by Picasa Patlıcanları közleyin ortasını açın..
 -Soğanları ince ince doğrayın. kavurun içine kıymayı atın.
-kıymalar suyunu çekinceye kadar kavurun.
-Közlenmiş patlıcanların içine yerleştirin.
-Üzerine rendelenmiş kaşar serpin.
-Üzerine biber domates koyun
-Fırına beş dakika tutun
-Afiyet olsun.
-Hafif bir yemek.