Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

19 Eylül 2009 Cumartesi

Fırında Tavuklu Makarnalı Börek


Posted by Picasa-Bir Soğanı ince ince doğrayın.
-Bir kaşık zeytinyağında kavurun . Küp doğranmış tavukları atın.
kavurarak tavuklar suyunu salıp bitene kadar ateşte tutun.
-Tavukların suyu bitince İçine rendelenmiş domates atın üç dakika kadar pişirin.
önceden pişmiş bu karışımı makarnanın üstüne koyun.

Yufkada Tavuklu Makarna


Posted by Picasa-İki yufkayı arasına eritilmiş tereyağ koyarak tepsinize iki yufkayı üst üste resimdeki gibi yerleştirin.
Makrnanızı biraz diri kalacak şekilde haşlayın..
-Havuçlarınızı rendeleyin ,yeşil biberi ince ince doğrayın bir kaşık yağda kavurun.
Makarnaya havucu ve çırpılmış bir yumurtayı karıştırın.
yufkaların üzerine karışımı yerleştirin.



18 Eylül 2009 Cuma

Analı Kızlı



Dün, Bügün, Yarın
Yaşayan ve Yaşatılan Kültürler
Yaşamak İçin, Yaşatmak Lazım

15 Eylül 2009 Salı

Peynirli Yufka Böreği


Posted by PicasaKullanacağımız iki yufka bütün yufkayı yayın .Üstüne daha evvelden hazırladığınız
-yoğurt, yağ, yumurta karışımı sürün.
Bir yufka daha yayın. üzerine yoğurt karışımını sürün
-İçine koyacağınız peyniri maydonoz istediğiniz baharatları karıştırın.
-Karışımını  yufkanın içine yayın, iki yanlardan yufkayı ortada birleştirin.
Yufkanın üzerini yağlayın. Diğer uclarıda birleştirerek ters çevirerek tepsiye koyun.
Yufkaları yapacağınız tepsiye yayarak tepsinin büyüklüğüne göre daha kolay katlayabilirsiniz