Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

26 Ağustos 2012 Pazar

Et Sote ve İç pilav

                                                                             

İÇ PİLAV


2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı yağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı çam fıstığı
Bir çay bardağı kuş üzümü
1/2 demet dereotu (Çok ince doğranmış)
!/2 demet maydanoz (Çok ince doğranmış)
Bir çay kaşığı tarçın
Bir çay kaşığı yenibahar
Bir çay kaşığı nane
Bir çay kaşığı kekik
Bir çay kaşığı kimyon
Pirinçlerin üzerine sıcak su ve 2-3 damla limon damlatın,beş dakika bekletin
HAZIRLANIŞI 
Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, rendelediğiniz soğanları,çam fıstığını ilave edin.,fıstıklar altın rengini alıncaya kadar kavurun.
Yıkanmış pirinçleri ilave ederek beş dakika kavurun.
Baharatları ilave edin.(istediğiniz ölçüde de damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz)
1-2 dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave ederek pişirin.
Piştikten sonra üzerine kağıt kapatarak bir iki dakika dinlendirin. Et sote ile servis yapabilirsiniz.

Patlıcan Salatası


CEVİZLİ PATLICAN SALATASI
CEVİZLİ PATLICAN EZMESİMalzeme: 3 orta boy patlıcan 
2 -3diş
 sarımsak (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.)
Bir su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağıBir limon suyu, tuz 
Yapılışı: 
 Patlıcanları ocak da ya da fırında  pişirin, Közlenmiş patlıcanı  iri iri doğrayın,sıkılmış limonun içine koyun.Domatesleri de pişirin. (közleyip) kabuklarını soyun.  Sarımsakları soyun ezin, dövülmüş cevizleri,  limonda beklemiş közlenmiş patlıcanları, közlenmiş iri doğranmış domatesleri,zeytinyağı,  tuzu ekleyip karıştırın.
 Not: Bu salataya mevsiminde kıyılmış taze fındık,bademle de değişik bir tad verir. 

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Kolay Börek



  • Posted by PicasaHazır alınmış baklavalık yukadan yapılmış börek
  • İçinden çıkan tek bir yufkayı dörde bölün
    Aralarına bir çorba kaşığı  tereyağ,su yumurta karışımını her katına surün.
  • İçine arzu ettiğiniz içi koyun sarın.
    .Yapacağınız sayı kadar yufkaları bu şekilde sarın.
    180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun. 
  • Not: Peynir,İçine kavrulmuş tavuk,kıyma isteğinize göre iç ekliyebilirsiniz.)

14 Mart 2010 Pazar

Yumurta Dolması

Posted by Picasa-Yumurtaları haşlayın.
-Sarısını içine zeytiyağı , 1/2 kekik,nane, kırmızı toz biber,karabiber,koyun ezin.
-Beyazın içine yerleştirin sabah kahvaltısında güzel bir tat.....