Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

18 Nisan 2013 Perşembe

14 Nisan 2013 Pazar

Tepside Sigara Böreği

                                         2)Ortadan büzün


1)Yufkayı bölün yağlaın

                                            2)Köşeden Öbür köşesine doğru büzün
                                          3)Büzülen köşeleri ortaya topla üstüne hazırladığınız içi koyun
3)Sigara böreği gibi sarın

4)İsterseniz bu şekilde tepsiye yerleştirin. İsterseniz gül böreği gibi de sarabilirsiniz.

13 Nisan 2013 Cumartesi

Şekilli Hamur



Su Börek

12 kişilik
Hamuru için:
  • 8 su bardağı un
  • 5 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ılık su
İçinin Hazırlanışı
  • Yarım kilo peynir
  • İsterseniz maydanoz
  • 10-12 çorba kaşığı sıvı yağ
Böreği pişirmek için:
  • 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
Yufkaları ıslamak için:
  • 3 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 3 litre soğuk su
Yapılışı:
  1. Hamurun tüm malzemelerini bir kapta birleştirin, az az su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar yoğurun.
  2. Bu hamurdan 10-11 adet yufka yapılır.
  3. Tepsi güzelce 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
  4. Diğer yufkalar kaynamakta olan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır.Buzlu soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
  5. Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerine de az sıvı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
  6. Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.

* Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.
** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa üçken parçalara bölünebilinir.
*** Sıralama şöyle:
haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde tepsiye dizilir.
Afiyet Olsun.Posted by Picasa

Baklavanın Kesilişi