Hepimizin yaptığı yemeklerlerde aynı malzemeler olsa da, aynı düşünceler dokuyor ruhu tencerelere, aynı tarifleri paylaşıyor düşünceler. Sizlerle yaptığım yemekleri paylaşacağım. Dün, Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler
Yemek Kültürü
19 Eylül 2009 Cumartesi
Tavuklu Makarnalı Börek
-Yufkanın ilk katını kapatın.
-Dilimlere ayırdığınız yufkanın üzerine daha önceden hazırladığımız
bir yumurta, bir çorba kaşığı, tereyağ, yoğurt, su karışımını üzerine dökün.
sonra diğer tarafından kapatarak kalan karışımı sürün.
-Dilimlere ayırdığınız yufkanın üzerine daha önceden hazırladığımız
bir yumurta, bir çorba kaşığı, tereyağ, yoğurt, su karışımını üzerine dökün.
sonra diğer tarafından kapatarak kalan karışımı sürün.
Yufkada Tavuklu Makarna
-İki yufkayı arasına eritilmiş tereyağ koyarak tepsinize iki yufkayı üst üste resimdeki gibi yerleştirin.
Makrnanızı biraz diri kalacak şekilde haşlayın..
-Havuçlarınızı rendeleyin ,yeşil biberi ince ince doğrayın bir kaşık yağda kavurun.
Makarnaya havucu ve çırpılmış bir yumurtayı karıştırın.
yufkaların üzerine karışımı yerleştirin.
Makrnanızı biraz diri kalacak şekilde haşlayın..
-Havuçlarınızı rendeleyin ,yeşil biberi ince ince doğrayın bir kaşık yağda kavurun.
Makarnaya havucu ve çırpılmış bir yumurtayı karıştırın.
yufkaların üzerine karışımı yerleştirin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)