Hepimizin yaptığı yemeklerlerde aynı malzemeler olsa da, aynı düşünceler dokuyor ruhu tencerelere, aynı tarifleri paylaşıyor düşünceler. Sizlerle yaptığım yemekleri paylaşacağım. Dün, Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler
Yemek Kültürü
26 Eylül 2012 Çarşamba
1 Fırında makarna
Etiketler:yemek, pasta, börek
Anlatımlı börekler,
makarna,
tavuk,
Tavuk goğsü,
tavuklu makarna,
yufka,
Zeytin yağlı dolma
3 Fırında makarna
Haşladığınız makarnaları ince doğranmış maydonoz,bir çırpılmış yumurta ,Peynir ,karıştırın tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine yayın.(Damak tadına göre istediğiniz baharatı ekleyin)
.Üzerine yufkayı kapatın.Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağ,su yumurta,
karışımını sürün. Fırında 15-20 üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
.Üzerine yufkayı kapatın.Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağ,su yumurta,
karışımını sürün. Fırında 15-20 üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
2 Fırında makarna
Haşladığınız makarnaları ince doğranmış maydonoz,bir çırpılmış yumurta ,doğrayıp kaynatığınız domateslerle,karıştırın tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine yayın.
Üzerine kavurduğumuz domatesle pişirdiğimiz küp küp tavukları dökün.Üzerine yufkayı kapatın.Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağ,su yumurta,
karışımını sürün. Fırında 15 dakika pişirin.
karışımını sürün. Fırında 15 dakika pişirin.
28 Ağustos 2012 Salı
Kıymalı Pide
İÇİ KONULACAK MALZEME
300 gr kıyma (ince kıyılmış et kullanılabilir)
1 orta büyüklük de soğan
2 adet taze soğan
!/2 Maydanoz
Bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Baharatlar(ben sadece karabiber koyarım istediğiniz baharatları koyabilirsiniz)
Yapılışı
Taze ve kuru soğanları çok ince doğrayın.
yağda kavurun .kıymayı ekleyin suyu bitinceye kadar kavurun .
İnce doğranmış maydanoz ve karabiber tuzu ilave edin.Soğuması için bir kenara bırakın,sonra hamuru yoğurun.
NOT:İnce doğranmış et yada peynirli olarak yapabilirsiniz.
Etiketler:yemek, pasta, börek
kıymalı,
mayalı,
mayalı hamur,
Pide
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)