Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

28 Ağustos 2012 Salı

Kıymalı Pide

Posted by Picasa
İÇİ KONULACAK MALZEME
300 gr kıyma (ince kıyılmış et kullanılabilir)
1 orta büyüklük de soğan
2 adet taze soğan
!/2 Maydanoz

Bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Baharatlar(ben sadece karabiber koyarım istediğiniz baharatları koyabilirsiniz)

Yapılışı


Taze ve kuru soğanları çok ince doğrayın.
yağda kavurun .kıymayı ekleyin suyu bitinceye kadar kavurun .
İnce doğranmış maydanoz ve karabiber tuzu ilave edin.Soğuması için bir kenara bırakın,sonra hamuru yoğurun.

NOT:İnce doğranmış et  yada peynirli olarak yapabilirsiniz.


Hamur:
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 bardak su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
bir tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

HAMURUN ÜSTÜNE SÜRÜLECEK HARÇ

bir yumurta sarısı
bir çay kaşığı pekmez,su
Bir çorba kaşığı zeytinyağıYapılışı
Ilık sütün içine mayayı şekeri koyun karıştırın.
Unu bir kaba koyun,ortasını çukur yapın karışımı çukur yere dökün,üstünü un ile kapatın .5-10 dakika biraz kendi halinde mayalansın.
Yağı ,su,tuz ve aldığı kadar unu yedirerek yumuşak bir hamur yapın.Tekrar mayalanması için bir saat beklentin.

Hazırlayacağımız her bir pide tezgahta ,yumuşak bir hamur olduğu için unlayarak açılır. İçine rendelenmiş kaşar üzerine hazırladığımız  kıymalı içi koyun. Kenarlarını içi kıvırın.Üzerine yumurta sarısı ,zeytinyağ ve bir çay kaşığı su ,pekmez ile karıştırdığımız harcı hamurun üstüne sürün.
yapışmaması için)  önceden un serpilmiş tepsiye dizeriz.

Hiç yorum yok: