MALZEMELER
- Bir çay bardağı süt(ılık)
- İki yemek kaşığı şeker
- İki yumurta(birinin sarısını üstüne süreceğiz)
- Bir paket yaş maya
- Bir çay bardağı su
- Bir paket tereyağ(Ya da Margarin oda sıcaklığında)
- Tuz ve aldığı kadar un
Yapılışı: Karıştırma kabına margarini alın(oda Sıcaklığında olmalı) yumurtayı ekleyip biraz yoğurun. Ilık suda erittiğimiz mayayı katın, şeker ve tuzu ilave edin, yoğurmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ilave edin,iyice hamuru özleşene, yumuşakbir hamur haline gelene kadar yoğuralım.Yirmi dakika dinlendirelim,dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ,İçine maydanoz peynir,karabiber karışımını koyun.şekil verin,yağladığınız tepsiye dizin.Üstüne susam ve çöreotu serpelim üzerine şekil olsun diye çatalla çizebilirsiniz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.AFİYET OLSUN
- İçi için: peynir,maydonoz, karabiber karışımı yapın.
Hepimizin yaptığı yemeklerlerde aynı malzemeler olsa da, aynı düşünceler dokuyor ruhu tencerelere, aynı tarifleri paylaşıyor düşünceler. Sizlerle yaptığım yemekleri paylaşacağım. Dün, Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler
Yemek Kültürü
2 Temmuz 2014 Çarşamba
POĞÇA
Etiketler:yemek, pasta, börek
Anlatımlı börek,
kolay börek,
poğça,
yatıcı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder