Hepimizin yaptığı yemeklerlerde aynı malzemeler olsa da, aynı düşünceler dokuyor ruhu tencerelere, aynı tarifleri paylaşıyor düşünceler. Sizlerle yaptığım yemekleri paylaşacağım. Dün, Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler
Yemek Kültürü
27 Ağustos 2012 Pazartesi
Anlatımlı Börekler
Etiketler:yemek, pasta, börek
Anlatımlı börekler,
börek yapımı,
kavurma börek,
Tart
26 Ağustos 2012 Pazar
Hamsi Dürüm
Hamsi Dürüm
Hamsi (yiyenlerin sayısına göre alın)
Mısır unu
Tuz
Bir tatlı kaşığı tereyağ
Hamsi (yiyenlerin sayısına göre alın)
Mısır unu
Tuz
Bir tatlı kaşığı tereyağ
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanma Şekli
Hazırlanma Şekli
*Hamsilerin kafalarıyla beraber içinide alarak temizliyorsunuz. Yada balıkçıya temizletiyorsunuz .(İsterseniz kılçıklarını da ayıklayabilirsiniz.)
* Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor. bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün. Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün.
* Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz. Kısık ateşte yavaş ,yavaş hamsileri pişiriyorsunuz.
*Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir. O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın.
* Krep tavasına hazır dürümü koyun.Altını üstünü kızartın. Ortasına pişirdiğiniz balıkları koyun. Biraz daha piştikten sonra tabağa alın içine salatalık soğan domates biber dilimlerini koyarak rulo yapın.
* Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor. bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün. Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün.
* Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz. Kısık ateşte yavaş ,yavaş hamsileri pişiriyorsunuz.
*Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir. O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın.
* Krep tavasına hazır dürümü koyun.Altını üstünü kızartın. Ortasına pişirdiğiniz balıkları koyun. Biraz daha piştikten sonra tabağa alın içine salatalık soğan domates biber dilimlerini koyarak rulo yapın.
Zeytin Yağlı Dolma
ZEYTİNYAĞLI DOLMA
3-4 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
3 domates
1 çorba kaşığı çam fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı taze nane
1 çay kaşığı yenibahar
1demet dereotu
1 demet maydanoz
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
1çay kaşığı karabiber1çay kaşığı kimyon
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
3 domates
1 çorba kaşığı çam fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı taze nane
1 çay kaşığı yenibahar
1demet dereotu
1 demet maydanoz
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
1çay kaşığı karabiber1çay kaşığı kimyon
Hazırlanması
-Soğan rendelenir
-Maydanoz, dereotu yaprakları ayrılır, kalın sapları çok ince doğranır.
-Zeytinyağı tencereye konur, soğan, maydanoz sapları ve fıstık eklenir 3-4 dakika fıstıklar altın rengi oluncaya kadar kavrulur.
-Pirinç ayıklanır, sıcak tuzlu suda 10 dakika bekletilip süzülür.
-Kavrulan soğanların içine, on dakika sıcak suda bekletilip süzülen pirinçler atılır. On dakika kadar tahta kaşıkla kavurun.
-Rendelenmiş domatesler eklenir,
-Suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu yaprakları ufalanmış nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, kimyon, tuz, şeker velimon suyu ilave edin, hepsini bir, iki dakika karıştırdıktan sonra 5- 10 dakika dinlendirin.
-Yaprakların içine koyarak, zeytinyağlı dolmanızı sarın.
Sarılan dolmaları pişirdikten sonra üzerine yarım sıkılmış limonla zeytin yağı karıştırarak dökün 15-20 dakika tencerenin kapağını aralıyarak bekletin.Sonra tabağa dizin.
-Soğan rendelenir
-Maydanoz, dereotu yaprakları ayrılır, kalın sapları çok ince doğranır.
-Zeytinyağı tencereye konur, soğan, maydanoz sapları ve fıstık eklenir 3-4 dakika fıstıklar altın rengi oluncaya kadar kavrulur.
-Pirinç ayıklanır, sıcak tuzlu suda 10 dakika bekletilip süzülür.
-Kavrulan soğanların içine, on dakika sıcak suda bekletilip süzülen pirinçler atılır. On dakika kadar tahta kaşıkla kavurun.
-Rendelenmiş domatesler eklenir,
-Suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu yaprakları ufalanmış nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, kimyon, tuz, şeker velimon suyu ilave edin, hepsini bir, iki dakika karıştırdıktan sonra 5- 10 dakika dinlendirin.
-Yaprakların içine koyarak, zeytinyağlı dolmanızı sarın.
Sarılan dolmaları pişirdikten sonra üzerine yarım sıkılmış limonla zeytin yağı karıştırarak dökün 15-20 dakika tencerenin kapağını aralıyarak bekletin.Sonra tabağa dizin.
Etiketler:yemek, pasta, börek
mercimek köftesi,
narlı et,
Yaprak sarma,
Zeytin yağlı dolma
Et Sote ve İç pilav
İÇ PİLAV
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı yağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı çam fıstığı
Bir çay bardağı kuş üzümü
1/2 demet dereotu (Çok ince doğranmış)
!/2 demet maydanoz (Çok ince doğranmış)
Bir çay kaşığı tarçın
Bir çay kaşığı yenibahar
Bir çay kaşığı nane
Bir çay kaşığı kekik
Bir çay kaşığı kimyon
Pirinçlerin üzerine sıcak su ve 2-3 damla limon damlatın,beş dakika bekletin
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, rendelediğiniz soğanları,çam fıstığını ilave edin.,fıstıklar altın rengini alıncaya kadar kavurun.
Yıkanmış pirinçleri ilave ederek beş dakika kavurun.
Baharatları ilave edin.(istediğiniz ölçüde de damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz)
1-2 dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave ederek pişirin.
Piştikten sonra üzerine kağıt kapatarak bir iki dakika dinlendirin. Et sote ile servis yapabilirsiniz.
Etiketler:yemek, pasta, börek
ET sote,
İç Plav,
püre,
ورقфаршированные листьями
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)