Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

26 Ağustos 2012 Pazar

Hamsi Dürüm











Hamsi Dürüm

Hamsi (yiyenlerin sayısına göre alın)
Mısır unu
Tuz
Bir tatlı kaşığı tereyağ
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanma Şekli
*Hamsilerin kafalarıyla beraber içinide alarak temizliyorsunuz. Yada balıkçıya temizletiyorsunuz .(İsterseniz kılçıklarını da ayıklayabilirsiniz.)
* Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor. bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün. Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün.
* Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz. Kısık ateşte yavaş ,yavaş hamsileri pişiriyorsunuz.
*Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir. O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın.
* Krep tavasına hazır dürümü koyun.Altını üstünü kızartın. Ortasına pişirdiğiniz balıkları koyun. Biraz daha piştikten sonra tabağa alın içine salatalık soğan domates biber dilimlerini koyarak rulo yapın.

Hiç yorum yok: