Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

26 Ağustos 2012 Pazar

Et Sote ve İç pilav

                                                                             

İÇ PİLAV


2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı yağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı çam fıstığı
Bir çay bardağı kuş üzümü
1/2 demet dereotu (Çok ince doğranmış)
!/2 demet maydanoz (Çok ince doğranmış)
Bir çay kaşığı tarçın
Bir çay kaşığı yenibahar
Bir çay kaşığı nane
Bir çay kaşığı kekik
Bir çay kaşığı kimyon
Pirinçlerin üzerine sıcak su ve 2-3 damla limon damlatın,beş dakika bekletin
HAZIRLANIŞI 
Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, rendelediğiniz soğanları,çam fıstığını ilave edin.,fıstıklar altın rengini alıncaya kadar kavurun.
Yıkanmış pirinçleri ilave ederek beş dakika kavurun.
Baharatları ilave edin.(istediğiniz ölçüde de damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz)
1-2 dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave ederek pişirin.
Piştikten sonra üzerine kağıt kapatarak bir iki dakika dinlendirin. Et sote ile servis yapabilirsiniz.

ET SOTE


1/2 dana veya kuzu eti
Bir çay kaşığı karabiber
3 orta boy Domates
İki orta boy soğan
3 adet sivri biber
Yarım Çay bardağı sıvı Yağ (isteğe bağlı olarak daha az veya çok konabilir.)
Bir çay kaşığı Tuz ,kekik

NOT:Damak tadınıza göre başka baharatlarda kullanabilirsiniz( !/2 Maydanoz.dereotu,kimyon,yenibahar,tarçın,karabiber)

HAZIRLANIŞI
Eti bir kaşık sıvı yağ koyarak çok harlı ateş de 3-4 dakika bırakmadan kavurun.
Başka bir tencerede rendelenen soğanı ve ince ince doğranmış biberleri kavurun. 3-4 dakika kavurduğunuz etleri ilave edin. Beş dakika orta ateş de etin suyu bitene kadar kavurmaya devam edin..
Domatesleri rendeleyin .suyu bitmek üzere olan etlerin üzerine dökün .Domateslerin suyu çekilene kadar pişirin.
Üzerine iki su bardağı sıcak su dökün.Etler pişene kadar pişirin.İneceğine yakın içine tuz ve kekiğini ilave edin

Hiç yorum yok: