CEVİZLİ PATLICAN SALATASI
2 -3diş sarımsak (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.)Bir su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet orta boy domates3 yemek kaşığı zeytinyağıBir limon suyu, tuz
Yapılışı:
Not: Bu salataya mevsiminde kıyılmış
YOĞURTLU PATLICAN EZMESİ
Patlıcan ezmesi bir kaç çeşit olarak yapılır.Hangisi damak tadına uyuyorsa onu yapın.
MALZEMELER
3 patlıcanBir bardak yoğurt Sarımsak, ezilmiş1-3 diş (istediğiniz kadar) 1 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı zencefil 1/2 çay kaşığı kimyon Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:Bir çatalla delin. Bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek ya ocak üstünde,yada fırında pişirin. Patlıcanları Patlıcanları pişince soğumaya bırakın. Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın. Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın.Patlıcanları , yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili,kimyonu , tuz ve biberi blender'da karıştırın. Kayık bir tabağa koyup 2-3 saatbuzdolabında tutun. Servis etmeden öncemaydanoz,domates,zeytinle süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder