Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

29 Kasım 2007 Perşembe

Ekmek Topları

Kullanılacak Malzemeler

Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 demet maydanoz
1çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 adet soğan
1 su bardağı kaşar peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Ufalanmış bayat ekmek içi(alabildiği kadar)
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı mısır unu (veya galeta unu)
Ayçiçek yağı

Hazırlanma Şekli
*Bir Yumurtayı, rendelenen soğan, maydanoz, peynir, yoğurt ,nane,kekik,kimyon ve kırmızı biber katıp yoğurun. Hepsini bir kaba koyun.
* İçine elinizde kalan katı ekmekleri, 1/2 su bardağı mısır unu , ilave edin yoğurun. (hamur isterse biraz daha mısır unu ilave edebilirsiniz.) elle yapışmayacak şekilde hamur olsun.
*15 dakika dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
*Yumurtayı bir kapta çırpın. Mısır unun tabağa koyun. Yaptığınız ceviz büyüklüğündeki topları ilk önce yumurtaya sonra mısır ununa batırın. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır sıcak servis yapılır.