Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

14 Şubat 2009 Cumartesi

Jopon yemekleri




Çocuklara yapılacak süslemeli yemekler.









































Patates Püreli Tavuk Göğsü











2 adet Tavuk Göğsü
1/2 adet patates
1 demet maydonoz
1 bardak rendelenmiş kaşar1 bardak beyaz peynir
1 çoba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
-Pataesleri haşlayın.Soyun püre haline getirin.

-Mısır unu ve unu bir kaşık tereyağ eriterek kavurun.
Sütü yavaş yavaş dökün karıştırın.patates püresini de ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. Kaşar peynirini ve beyaz peyniri ilave ederek karıştırın. İçine ince dilimlenmiş maydonoz karabiber,kırmızıbiber,tuz, ceviz ilave edin. Ocaktan indirin
.-Tavuk Göğsünü dilimleyerek 6 adet parçaya bölün . İncelen parçaları yayın, yaptığınız içi koyun dolma sarar gibi sarın. Ucuna kurdanı saplayın.
- Teflon tafaya bir kaşık zeytin yağı koyarak yaptığınız dolmaları pembeleşene kadar çevirerek pişirin.

Not -Herkes tavuğun içine iç pilav ya da sebze koyarak yapıyor, ben de değişiklik olsun diye patates püreli yaptım. Çok güzel bir damak tadı oldu denemenizi tavsiye edebilirim. patates püresinide bu tarife göre yapabilir başka etlerin yanında da kullanabilirsiniz. Benim kendi yaparak kulllandığım bir tariftir.