Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

26 Eylül 2012 Çarşamba

Milföy Hamurundan Anlatımlı Börekler




                                               (İnternetten alıntıdır yapanların ellerine sağlık)

1 Fırında makarna

Posted by PicasaHaşladığınız makarnaları ince doğranmış maydonoz,bir çırpılmış yumurta ,Peynir,yada üstüne Tavuk konabilecek böreğin yapılış aşaması



.







3 Fırında makarna

Posted by PicasaHaşladığınız makarnaları ince doğranmış maydonoz,bir çırpılmış yumurta ,Peynir ,karıştırın tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine yayın.(Damak tadına göre istediğiniz baharatı ekleyin)

.Üzerine yufkayı kapatın.Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağ,su yumurta,
karışımını sürün. Fırında 15-20 üzeri kızarıncaya kadar pişirin.







2 Fırında makarna

Haşladığınız makarnaları ince doğranmış maydonoz,bir çırpılmış yumurta ,doğrayıp kaynatığınız domateslerle,karıştırın tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine yayın.
 Üzerine kavurduğumuz domatesle pişirdiğimiz küp küp tavukları dökün.Üzerine yufkayı kapatın.Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağ,su yumurta,
karışımını sürün. Fırında 15 dakika pişirin.

Posted by Picasa