Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

26 Eylül 2012 Çarşamba

3 Fırında makarna

Posted by PicasaHaşladığınız makarnaları ince doğranmış maydonoz,bir çırpılmış yumurta ,Peynir ,karıştırın tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine yayın.(Damak tadına göre istediğiniz baharatı ekleyin)

.Üzerine yufkayı kapatın.Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağ,su yumurta,
karışımını sürün. Fırında 15-20 üzeri kızarıncaya kadar pişirin.







2 Fırında makarna

Haşladığınız makarnaları ince doğranmış maydonoz,bir çırpılmış yumurta ,doğrayıp kaynatığınız domateslerle,karıştırın tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine yayın.
 Üzerine kavurduğumuz domatesle pişirdiğimiz küp küp tavukları dökün.Üzerine yufkayı kapatın.Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağ,su yumurta,
karışımını sürün. Fırında 15 dakika pişirin.

Posted by Picasa

28 Ağustos 2012 Salı

Kıymalı Pide

Posted by Picasa
İÇİ KONULACAK MALZEME
300 gr kıyma (ince kıyılmış et kullanılabilir)
1 orta büyüklük de soğan
2 adet taze soğan
!/2 Maydanoz

Bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Baharatlar(ben sadece karabiber koyarım istediğiniz baharatları koyabilirsiniz)

Yapılışı


Taze ve kuru soğanları çok ince doğrayın.
yağda kavurun .kıymayı ekleyin suyu bitinceye kadar kavurun .
İnce doğranmış maydanoz ve karabiber tuzu ilave edin.Soğuması için bir kenara bırakın,sonra hamuru yoğurun.

NOT:İnce doğranmış et  yada peynirli olarak yapabilirsiniz.