Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Ramazanda Kolay bir börek

Böreklerin üzerine susam ve çöreötü serpebilirsiniz.
Tepsiyi on obeş dakika üstü kızarana kadar 200 derece fırında kızartın.


Tencere de suyu kaynatın kaynayınca dürüm (lavaş) ekmeğini kaynar suya atın


Süzgece çıkarın hafif suyu süzülsün fazla bırakmayın , birbirine yapışıyor.



Süzülen lavaşı tepsiye alın. Çırptığınız yumurta tereyağ karışıma bulayın
İçine koyacağınız içliği koyun.
İki yanlarından katlayın sigara böreği gibi sarın.
Ramazanda kolay hemen yapabileceğiniz bir börek,
ABD Meksikaların bir yemeği için kullanılan , bizim dürüm ekmeği ya da lavaş ekmeği olarak bildiğimiz ekmeği çok alınca yiyemeyince atmamak için çaresizlikten keşfetiğim bir börek oldu. Herkes tarafından çok sevildiği için 2004 yılından beri çok acele zamanlarda imdata yetişiyor.
herkes tarafından çok beniliyor yapanlara afiyet olsun. Sizin fikirlerinizi bilmek isterim.Sonradan bu ekmekle orada çok şeyler keşfettim , onları sizlerle paylşacağım.
Beni izlemeye devam edin.




Hiç yorum yok: