Hepimizin yaptığı yemeklerlerde aynı malzemeler olsa da, aynı düşünceler dokuyor ruhu tencerelere,
aynı tarifleri paylaşıyor düşünceler.
Sizlerle yaptığım yemekleri paylaşacağım.
Dün, Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler
Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler
26 Ağustos 2012 Pazar
Et Sote ve İç pilav
İÇ PİLAV
2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı yağ 1 orta boy soğan 1 tatlı kaşığı şeker yarım çay bardağı çam fıstığı Bir çay bardağı kuş üzümü 1/2 demet dereotu (Çok ince doğranmış) !/2 demet maydanoz (Çok ince doğranmış) Bir çay kaşığı tarçın Bir çay kaşığı yenibahar Bir çay kaşığı nane Bir çay kaşığı kekik Bir çay kaşığı kimyon Pirinçlerin üzerine sıcak su ve 2-3 damla limon damlatın,beş dakika bekletin
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, rendelediğiniz soğanları,çam fıstığını ilave edin.,fıstıklar altın rengini alıncaya kadar kavurun. Yıkanmış pirinçleri ilave ederek beş dakika kavurun. Baharatları ilave edin.(istediğiniz ölçüde de damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz) 1-2 dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave ederek pişirin. Piştikten sonra üzerine kağıt kapatarak bir iki dakika dinlendirin. Et sote ile servis yapabilirsiniz. ET SOTE
1/2 dana veya kuzu eti Bir çay kaşığı karabiber 3 orta boy Domates İki orta boy soğan 3 adet sivri biber Yarım Çay bardağı sıvı Yağ (isteğe bağlı olarak daha az veya çok konabilir.) Bir çay kaşığı Tuz ,kekik
NOT:Damak tadınıza göre başka baharatlarda kullanabilirsiniz( !/2 Maydanoz.dereotu,kimyon,yenibahar,tarçın,karabiber)
HAZIRLANIŞI Eti bir kaşık sıvı yağ koyarak çok harlı ateş de 3-4 dakika bırakmadan kavurun. Başka bir tencerede rendelenen soğanı ve ince ince doğranmış biberleri kavurun. 3-4 dakika kavurduğunuz etleri ilave edin. Beş dakika orta ateş de etin suyu bitene kadar kavurmaya devam edin.. Domatesleri rendeleyin .suyu bitmek üzere olan etlerin üzerine dökün .Domateslerin suyu çekilene kadar pişirin. Üzerine iki su bardağı sıcak su dökün.Etler pişene kadar pişirin.İneceğine yakın içine tuz ve kekiğini ilave edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder