Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

26 Ağustos 2012 Pazar

Patlıcan Salatası


CEVİZLİ PATLICAN SALATASI
CEVİZLİ PATLICAN EZMESİMalzeme: 3 orta boy patlıcan 
2 -3diş
 sarımsak (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.)
Bir su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağıBir limon suyu, tuz 
Yapılışı: 
 Patlıcanları ocak da ya da fırında  pişirin, Közlenmiş patlıcanı  iri iri doğrayın,sıkılmış limonun içine koyun.Domatesleri de pişirin. (közleyip) kabuklarını soyun.  Sarımsakları soyun ezin, dövülmüş cevizleri,  limonda beklemiş közlenmiş patlıcanları, közlenmiş iri doğranmış domatesleri,zeytinyağı,  tuzu ekleyip karıştırın.
 Not: Bu salataya mevsiminde kıyılmış taze fındık,bademle de değişik bir tad verir. 

Patlıcan ezmesi bir kaç çeşit olarak yapılır.Hangisi damak tadına uyuyorsa onu yapın.
YOĞURTLU PATLICAN EZMESİ 
 MALZEMELER
 3 patlıcanBir bardak yoğurt Sarımsak, ezilmiş1-3 diş (istediğiniz kadar) 1 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı zencefil 1/2 çay kaşığı kimyon Tuz ve karabiber 
YAPILIŞI:  Patlıcanları Bir çatalla delin.  Bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek ya ocak üstünde,yada fırında   pişirin. Patlıcanları pişince soğumaya bırakın. Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın. Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın. Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın. Kayık bir tabağa koyup 2-3 saat buzdolabında tutun. Servis etmeden önce maydanoz,domates,zeytinle süsleyin. 


Hiç yorum yok: