Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

30 Eylül 2009 Çarşamba

Enginar


 Posted by Picasa-Enginarları haşlayın.
 -İçine koyacağınız havuçları patatesleri  küp küp doğrayın.
-Hafif yağda kızartın.
-Bir soğanı doğrayın. Yağda pembeleşene kadar çevirin.
-Bezelyeyi , havuçları ilave edin. İçine rendelenmiş iki domates koyun.
-domatesler biraz suyunu salıp kendini çekince bir fincan su ilave edin.iki üç dakika  kaynatın.
-Haşlanmış enginarları yayvan bir tencereye dizin.
İçine hazırlanan içi dizin.Üstüne ince ince  maydonozları doğrayın.
Kızgın fırında beş dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kızartmalar yağlar ama yemekde ağız tadınla yenecekse bunlar olmadan olmuyor.
Neyse üzülmeyelim zamanımızda az yağla kızartan tavalar var artık. Sevgiyle yemeklerinizi yapın.

Hiç yorum yok: