Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

1 Ekim 2009 Perşembe

Patatesli Mercimek Köftesi


Posted by Picasa-Patatesli Mercimek Köftesi

Kullanılacak Malzemeler
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
İki çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı nane
3adet sivri biber
3 adet  patates
500 gr mercimek
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı kimyon istediğiniz baharatları koyabilirsiniz.
Hazırlanma Şekli
Mercimeklerin üstüne bir bardak sıcak su koyarak mercimekler şişerek suyu bitene kadar pişirin. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyarak mikserde ezin. Mercimekleri süzgece koyun fazla suyu varsa süzülsün. Ezilen patateslerin içine karıştırın. Blenderde doğradığımız soğan , biberleri ve sarımsakları çekin. Bir çorba kaşığı yağda pembeleşene kadar kavurup baharatları ekleyin. Mercimek patates karışımına ilave edin. Mikserde az olarak hepsini çevirin. Karışımı bir kaba alıp elinizle iyice yoğurun. Uzun köfte şeklini vererek servis tabağına maruların üstüne dizin. Aralarını zeytin domates ve maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: