Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

1 Ekim 2009 Perşembe

Ispanaklı yumurta


Ispanakların köklerini başka bir kaba,yapraklarını başka bir kaba doğradım.Yukarda gördüğünüz gibi kavurma olarak spanağın sadece yapraklarını kullandım. Köklerini kıymalı olarak yemek yapacağım. Yaprakları biraz sıcak suda yıkadım hem yumuşadı hemde biraz daha iyi temizlendi.Yumuşayan yaprakları biraz sıkarak süzgecten süzdüm. Tencereye koydum. Hiç su koymadan kendi suyu ile pişirdim. Buzlu suyun içine aldım. Yeşil rengi canlı kalsın diye.. Tekrar iyice süzdüm ve sıktım. Acı suyu gitsin diye...
Biraz vitaminini öldürüyorsunuz ama damak tadı başka oluyor.
Üç orta boy soğanı blender de doğradım. Bir kaşık yağda kavurdum
sıktığım ıspanak yapraklarını ilave ettim. b5-8 dakika kavurun ineceğine yakın, ben bir tatlı kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı zencefil ve tarcın ilave ettim. Siz damak tadınıza göre istediğiniz baharatları koyabilirsiniz.


Beş dakika kavurduğum ıspanakların arasını açtım.Bir çay  kaşığı tereyeğı
boşluklara bölüştürdüm, içlerine yumurtaları kırdım.

Pişince tabağa aldım. Sarımsaklı yoğurt çok yakışır ama istemeseniz bayağı yoğurtlada yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: