Yemek Kültürü

Yemek Kültürü
Dün Bügün yaşayan ve yaşatılan Kültürler

2 Ekim 2009 Cuma

Fırında Patates Oturtması

Ben de çok hatırası olan, annemin sık sık kıyma ile yaptığı patates oturmayı, ben tavukla yaptım. Üzerine domates dilimleri konuyordu ama ben kaşar peyniri dilimi koydum. İsminide sebzeli patates oturtma dedim.

Hazırlanma Şekli

-Kişi sayısına göre Patatesleri soyup yarıdan kesin. Her birinin düz durması için altından ince bir kapak kesin.
- Ortalarını(bir çay kaşığı da olabilir.) sebze oyma bıçağı ile boşaltın. Patatesleri yıkayıp kurulayın.
- Az zeytin yağında 2-3 dakika kızartın.(isterseniz kızartmayabilirsiniz ) Kağıt havluya alın yağları süzülsün. Fırın tepsisine alın.



- Yağı tencereye koyun. iki tane yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
-patateslerin sayısına gore(benimki 500gr) küp küp doğranmış tavukları ilave edin.
-Birer tane doğranmış bezelye, havuç, mantar soğanın içine koyarak kavurun.(annemi tarıfinde kıymayla yapılıyor. Kıymalı yapmak isteyenler, kıymayı ekleyin. Karıştırarak suyu çekene kadar kavurun)
-Rendelenen bir domatesi, biber salçasını, tuz ve karabiberi ilave edin.Bir kapta zeytin yağı,tuz karabiber karıştırın,patateslerin içine sürün.Yaptığınız içi doldurun.









- Domatesleri rendeleyin, suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.içine tavuk suyu ya da su dökebilirsiniz.Harcı tavuk etlerinin üstüne ve tepsiye  Önceden ısıtılan fırın da 25 -30 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirin.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: